Sunday, March 20, 2011

Tak redha dunia akhirat!

I'm still at home today though 1st mid-year school holidays ended yesterday. Bateri kereta dah kong and masa tu dah nearly 6.00pm. So I rang Kak Ain, asking her to inform Kak Bibi. Somehow hari ni ada mentor-mentee, minta maaf la mentee-mentee sekalian mentor anda tak dapat datang.

So pagi tadi mekanik dari Jaya Auto datang. Lepas kereta diberi CPR, terus bawa ke bengkel Jaya Auto. Tetiba pakcik mekanik tu mintak saya bawa kereta ke Ramli Motor. Dia kata kat sana cepat sikit. Rupanya Jaya Auto specialising bab-bab air-cond dan aksesori kereta sahaja. Salah kedai! -__-

Then off to Ramli Motor. Memang terus dia tukar and kena charge RM160. Terkedu bila encik mekanik hulur bil. Setel bayar bil semua, balik rumah bagi tau mak dan Atif. Mak kata "Awat mahai sangat??? Mak pi kat Ah Keong kena seratus tak sampai!"

"Kedai tu memang cekik darah. Awat tak tanya dulu sebelum pi sana?" Atif pula tambah cerita. Rasa macam nak tempeleng diri sendiri bila mak dengan Atif cakap macam tu.

Mak pun cerita lagi. Rupanya masa ayah baru meninggal dulu, kereta selalu rosak dan dek kerana niat nak menolong Melayu, mak pun hantar kereta kat Ramli Motor. Bil memang tak pernah kurang dari RM300! Tak padan dengan perkhidmatan yang diberi. Seminggu pun kadang-kadang belum siap. Kadang-kadang bila dah siap, lepas dua tiga hari ada pulak mende yang tak kena. Bawaaaa balik kereta ke bengkel semula. Kena charge lagi!!!!!!!!!!!!

Mak saya kerjanya bukan cop duit. Kalau cop duit pun, boleh habis ink stamp pad kalau dah kena charge ratus-ratus ringgit cenggini. Mak saya pun mengadu dekat abang dia (arwah Pak Tam). Pak Tam cakap the same thing. Situ memang mahal!!!!!

Cisssss! Kalau betul la harga kat kedai lain jauh lebih murah, saya tak redha dunia akhirat.
Right from this moment,
"say NO to RAMLI MOTOR"

p/s Kenapa Cina boleh jual murah tapi Melayu jual mahal nak arwah? Bukan tak mau tolong Melayu, tapi Melayu sendiri cekik darah, ketuk bangsa sendiri. Lagipun Ramli dah kaya - siap ada hotel sendiri hah!!!!


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...