Sunday, May 1, 2011

Peti Ais HD

Cikgu Hafizz (memang nama sebenar) jalan-jalan satu bilik guru buat survey - dia tengah cari peti ais HD. Aku memang tak berapa up-to-date dengan mende-mende cenggini. Tapi yang biasa aku tengok kat iklan, TV HD je. End up, Cikgu Rizalman pun dah bengang agaknya dengan Cikgu Hafizz ni, so dia tanya kat Cikgu Wan. Cikgu Wan ni mentor ICT sekolah.

"Wei Wan, hang penah dengaq peti ais HD?"

"Dok tahu aku wehh. Sapo nak peti ais HD?"

"Hafizz ni. Dari tadi duk tanya ke aku mana nok caghi peti ais HD!"

Cikgu Hafizz memang muka yang macam takde perasaan terus jalan nak balik tempat dia. Aku pun terus toleh, pandang ke dia.

"Peti ais HD tu cane Hafizz?"

"Emmm peti ais HUTANG DULU..."

-______-

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...