Thursday, July 14, 2011

Perangai-perangai pakwe sekolah yang membuatkan awek sekolah menyampah

Majoriti penduduk Malaysia pernah atau sedang mengikuti sistem pembelajaran yang diperkenalkan semenjak zaman pemerintahan British. Secara purata setiap rakyat Malaysia menghabiskan sekurang-kurangnya 11 tahun untuk bersekolah. Zaman sekolah juga berkait rapat dengan cinta pertama dan cinta monyet. Hanya pelajar-pelajar terpilih sahaja yang mempunyai pakwe atau awek sewaktu belajar namun walaupun mereka mereka terpilih tidak ada sebarang anugerah khas yang diberikan ketika Majlis Penyampaian Hadiah atau Majlis Anugerah Cemerlang. Ada antara pelajar-pelajar lelaki tertanya-tanya mengapa tidak ada awek yang sudi menyambut cinta mereka walaupun dari segi rupa boleh tahan juga. Yang lebih memedihkan rakan-rakan sebaya yang dikategorikan muka pecah rumah memiliki awek cun tetapi kenapa tidak anda?

*keji gila copy paste intro*
1)Bajet cool/hensem/macho
Ramai di kalangan pakwe-pakwe sekolah suka membajetkan diri mereka cool, hensem atau macho. Maklumlah di usia belasan tahun ini pakwe-pakwe sekolah mengalami perubahan fizikal yang aku rasa tak perlulah aku ulas lebih-lebih. Sila faham-faham sendiri. Pakwe-pakwe bajet cool dan macho dikenalpasti melalui cara mereka berjalan. Lihat di sekeliling anda. Kebiasaannya pakwe-pakwe sekolah berjalan menjingkit atau terjingkit-jingkit. Tak tahu pula aku perubahan fizikal yang dialami termasuk tumbesaran tumit. Nak jejak lantai pun sakit kot. Hehehe. Pakwe-pakwe sekolah yang bajet hensem pula mula membajetkan kehenseman mereka apabila mereka mula digosipkan dengan awek-awek sekolah yang bajet cun. memang padan, Kebajethenseman mereka boleh dilihat apabila mereka akan dengan sengaja mengusha awek-awek ini dan akan sedaya upaya buat sesuatu di luar paras norma untuk menarik perhatian awek yang digosip dengan mereka.



Pakwe-pakwe sekalian, awek-awek sekolah juga menyampah apabila anda membajet diri anda hensem. Sekiranya benar pun anda hensem tidak ada apa yang boleh dibanggakan unless kau ada duit berkepuk. Aku pun nak jugak. Kepada pakwe-pakwe yang berjalan terjingkit-jingkit awek-awek sekolah tidak menjadikan anda pakwe mereka kerana tidak mahu terconfuse antara pakwe dan penguin. Hehehe

2)Nerd
Pakwe sekolah yang nerd menghabiskan banyak masa dengan buku berbanding awek mereka. Kebiasaannya pakwe sekolah yang nerd boleh ditemui di kawasan yang banyak buku seperti library. Seandainya laci meja anda penuh dengan buku jangan lupa untuk kemaskannya kerana tidak mustahil anda akan menemui pakwe sekolah. Kalau bukan dalam bentuk manusia mungkin dalam bentuk haiwan. Aku juga tidak pasti mengapa pakwe nerd lebih sukakan buku berbanding awek sekolah. Mungkin di mata mereka bentuk buku lebih hot dari figura awek sekolah yang 36-24-36 *tolong jangan imagine apa-apa di sini.Aku tak mahu terlibat dengan dosa yang anda mahu atau bakal buat*

Muka nerd gini ada hati nak awek hot macam Preity Zinta
Awek sekolah tidak akan memilih ok, macam salah statement aku di sini. Kebiasaannya awek sekolah tidak memilih pakwe sekolah yang nerd. Ini kerana seperti yang diketahui awek-awek sekolah mendambakan perhatian pakwe sekolah yang dipilih. Dah kalau kau asyik berkepit dengan buku baik tak payah berawek. Kau kahwin laa dengan buku tu tengok dia boleh beranak ke tak eh. *pun jangan bayangkan apa-apa di sini*

3) Kuat mencarut
Sebilangan pakwe sekolah akan menunjukkan kemachoan mereka dengan mencarut. Aku pun tidak pasti tetapi boleh diibaratkan carutan umpama zikir dan sangat akrab hubungan mereka (antara carutan dan pakwe). Pantang ada kesalahan maka carutan ringan dan berat akan meluncur laju seperti baru meminum do do do the dewww. Ada kalanya dalam gurauan juga diselang-seli dengan carutan.

Punya la kuat mencarut, dengan jari kaki pun bolehhhh. Memang Malaysia boleh.
Seandainya awek kuat mencarut menyebabkan pakwe bertukar menjadi imam muda maka perkara yang sama akan terjadi pada awek-awek sekolah. Walaupun tanpa tudung di kepala atau kalau ada pun mungkin pakwe-pakwe boleh nampak tali yang sepatutnya tak perlu buat tayangan percuma sebab pakwe sekolah akan kata mak aku pun ada, mereka akan bertukar menjadi ustazah pilihan. Memandangkan awek sekolah juga punya hati wanita, sensitif dan emo maka mereka akan mudah terasa hati apabila diri menjadi mangsa carutan. Untuk mengelakkan makan hati berulang jantung sudah pasti pakwe sekolah yang kuat mencarut tidak menjadi pilihan hati ustazah pilihan.

4) Kuat bergaduh
Kuat bergaduh di sini bukanlah bererti pakwe tersebut menjadi kuat apabila bergaduh dan mesti menang lantas terasa ingin memberi ciuman di pipi tanda awak hebat namun tak jadi sebab nampak api neraka. Kuat bergaduh bermaksud pakwe sekolah suka menjadikan bergaduh sebagai penyelesaian masalah. Mungkin pakwe sekolah ingin menunjukkan kehebatan atau kesasaan mereka dengan tubuh six pack abs. Kebiasaannya pakwe sekolah yang kuat bergaduh banyak tanda G dalam Rekod Kedatangan. G di sini bukan bererti gagah tetapi bermaksud gantung. Ini kerana apabila terlibat dalam pergaduhan kebiasaannya digantung persekolahan.

Google 'kuat gaduh' dapat gambar ni. Betul ke gaduh? Musykil aku tengok gaya dua ekor ni
Awek sekolah tidak berminat dengan pakwe sekolah yang kuat bergaduh kerana bimbang sekiranya hubungan berlanjutan ke jinjang pelamin, awek sekolah mungkin menjadi pouncing bag pakwe sekolah. Susah payah menjaga kulit dari terkena sinar UV dengan membeli Olay, Syurah, Clean and Clear dan lain-lain yang sewaktu dengannya tetapi akhirnya menjadi habuan pakwe sekolah yang macam tak sekolah je sebab kau pukul orang. Ba wau dal wau ha betul!

5) Merokok
Tak kira la perokok tegar atau sebaliknya, awek sekolah tetap tak berminat dengan anda. Tak perlu ulas panjang-panjang. Merokok tu haram. Tak nak terlibat dengan benda-benda haram ni. Pakwe-pakwe sekolah sekalian tak tahu ke, tembakau yang tertanam di bumi hasil dari air kencing syaitan masa dia kena marah sebab kes buah khuldi tu. Ish ish ish *geleng kepala*.

Aku harap pertanyaan yang sedang tertanya-tanya di fikiran pakwe-pakwe sekolah sudah hilang tanda tanyanya. Sebenarnya kalau muka macam pecah rumah pun tapi sembahyang puasa tak tinggal sudah pasti anda menjadi dambaan awek-awek-sekolah dan aku yang bujang ni pun nak jugak. Untuk awek-awek sekolah tak perlu nak pilih pakwe sekolah yang kacak membunuh kerana kentut mereka tetap busuk macam pakwe-pakwe yang tak hensem.



13 comments:

khairul_bariyyah said...

muka nerd tp macho bila dah besaq wey~ khairul pon nak jugak macam tuh, astronaut lagi~ hehehe

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

hang ni trpengaruh dgn tv byk sgt. kalau nerd yg dlm 90210 dia bg mengandung gf dia. hahahah

khairul_bariyyah said...

khairul buang yg keruh, ambik yg jernih.. mana hat baik ja khairul ambik.. hat xsenonoh2 mcm 90210 tu khairul x tengok.. hihihi *bajet innocent*

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

bajet innocent x pa
jgn bajet hotttt sudah

Wawa Amran said...

Ginie ke gaya pakwe2 kt skolah?? Wawa xtau pn sbb skolah prempuan since primary.. Tp ble bc cam lawak plak bdk2 skolah nie =D

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

Betul najwa. Percayalah kerana semuanya berdasarkan kajian empirical tanpa wujud gender bias atau racist. Hahaha

Wawa Amran said...

Hahaha! Tp yg entri pasal awek kt skolah tue mmg btol lar.. =D Kalu duk skolah prempuan sume, ade mamat dtg jual mjlh skolah, bleh tgk lar aksi diorg nie.. ish3 =P

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

najwa share la dekat blog sbb akak sekolah campur lelaki perempuan. sekolah pompuan semua camne la pulak kan

Luv Islam said...

haha..posting ni buat sy tingat zaman skolah dulu..hurmm..so far banyak yg betol dari fakta2 yg diberi oleh cik widad ni..budak laki ramai yg cmtu..terutamanya geng jalan terjingkit..sy cukup meluat tgk geng budak laki jalan jingkit ni ..bajet kacak la dok buat cmtu..haha..anyway sy laki..;p ermm..cuma satu nk betolkan..xsemua laki yg ada rupa akan jadi prasan or whtever..sy zaman skolah sorg yg nerd kot..sbb takut nk tgk muka pompuan..hahaha..jalan depan pompuan cepat2 akan tunduk pandang lantai..penah skali punya dok cover tgk lantai smpai terantuk kt tiang koridor..bengkak ijau lak pas tu..malu dow~~

TecerWidad said...

@Luv Islam Sebab tu ada pewrkataan bajet kat depan. hihihihi

Luv Islam said...

hahaha..betol2..oraity..~ truskan buat posting yg menarik..sy da masukkan blog awk antara senarai blog favret sy..thanx cik widad..salam.

TecerWidad said...

@Luv Islam rasa macam noble gila sebab dibahasakan cik widad. awwww

Luv Islam said...

noble?ok..baeklah..puan widad..tengkiu~ ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...