Thursday, December 22, 2011

May success follow your way (Updated)



My dearie students,

Finally the most awaited day has arrived. Esok keputusan PMR akan diumumkan dan sudah pasti pelajar-pelajar yang ambil PMR ada rama-rama dalam perut makan tak kenyang *padahal tak bismillah*, tidur tak lena *padahal siang dah tidur banyak*,  dan mandi tak basah *air takdak barangkali*.


Marilah serius (sikit) bersama TecerWidad.


I believe each and every of you has went through pain, hardship, sacrifices and struggles to make dreams come true. Studying hard day and night, doing all the exercises, revising the notes bla bla bla and countless things you have done for the sake of getting straight As. Plus, you might go beyond your capability bila dijanjikan wang ringgit, laptop, percutian atau apa sahaja as a reward for your success. Hahaha. Tapinya tecer harap tak ada yang letak benda-benda macam ni as priority sedangkan kita yang beragama Islam ni dah sedia maklum kita belajar kerana Allah. Kalau dah dapat straight As pun kemudian tak ada yang ucap tahniah jangan nak mengada buat statement sedih kat Facebook atau up entri kat blog emo lah sangat. Belajar-belajar bersyukur.


Yet we have to bear in mind, Allah always knows the best thing for us. We might not get what we want. Mustahil satu sekolah nak dapat sembilan A dan belajar untuk menjadi realistik. When you didn't get what you want, it is the best time to reflect yourself. Sit back and think over the things you have done. And if Allah wills it, you will be thankful for your limitations because they give you opportunities for improvement.


Cukuplah tecer membajetkan diri seperti Dr Fadzilah Kamsah kerana haram tak serupa sikit pun sebab ayat berterabur ntahapapa dan tak tau dah berapa kali edit, backspace semua bagai. Suruh buat cerita cinta terrorlah. Hahaha


I'm wishing you to pass with flying colours and nail the exams. Jangan lupa hapdet dengan tecer siapa dapat straight As. Muaks


Update: Hats' off to SBPIKP especially to the teachers. 41/85 students nailed the exam.


Tahniah untuk Kak 'Ain teman seperjuangan yang paling awesome - BM seorang sahaja yang B *sempat buat lawak dapat B sebab baru convert. Kahkahkah*


Tahniah untuk Kak Mimi, Ketua Panitia yang paling sporting dan mudah bertolak ansur - BI 51=A, 24=B dan 2=C. *rindu nak dengar gosip-gosip terkini dan bergelak ketawa bersama*


Hats' off to them;
1. Sharifah  Nur Athirah bt Wan Zulkarnain
2. Muhammad Hanif bin Salleh
3. Siti Safwatul Aiman Aishah bt Saad
4. Fahmi bin Mohd Amirruddin
5. Nur Izzati Iryani bt Hamid
6. Nur Shahira bt Mohd Saim
7. Muhammad Iqbal bin Mohd Sobery
8. Muhd Najhan bin Jamaluddin
9. Nurul Hanis Mohammad Tarmizi


The rest of 3 Ikram, I love you no matter what you are. 


19 comments:

MissCapitalA said...

ala ala sye boleh jd student tcerwidad gak tak?hee^^ pray for me :)

TecerWidad said...

Boleh belaka. Moga dapat A lurus belaka juga.

Muhammad Faris 'Azim said...

:)

nasihat yang bagus. :)

TecerWidad said...

@Muhammad Faris 'Azim Sekali sekala serlahkan bakat yang ada.

Wawa Amran said...

Dah jadi pakar motivasi =D
Gudluck to Tecer Widad's students =D

Hikaru Yui said...

nnti saya nak exam tcher buat entry rupa2 ni lg k =p=p

Hikaru Yui said...

ehhhh jaapppp tetiba ternampak satu benda menarik... siapakah beliau itu?

MissCapitalA said...

tenkies :) nervous gilaa ,jantung bagai nak kluar laser.maka klik 'login' pesbuk sambil mulut duk zikir.huhu.phewphew ya Allah give me the best,amin :D

TecerWidad said...

@Wawa Amran Correction. It is motibasi. Not motivasi. Hahaha

TecerWidad said...

@Hikaru Yui Tak tau siapa duk komen hapa jadah kat entri pengawas dan kemudian mencarut2 di shout mix. Meroyan ke hapa ntah.

TecerWidad said...

@MissCapitalA Huiii. Cx result kat facebook ka? Hah, apa cer? Berapa A?

TecerWidad said...

@Hikaru Yui Boleh. Beri maklumat awal untuk memeudahkan diri mengarang ayat yang bagus. Susah nak buat entri berunsur nasihat kerana memerlukan iman dan fikiran yang tenag. ekekeke

memori terindah said...

najhan....hanis...??btw,,thanx a lot teacher widad...may Allah always bless us..:)

TecerWidad said...

@memori terindah Thank u. ntah mcm mana tangan gagap nak taip sebab kalut plus eksaited melebih. tahniah naaaaaaa

Kayun.Zack said...

saat2 yg menggembirakan seorang guru antaranya apabila anak-anak muridnya berjaya kan tecer. hihi. (belajar amik feel cikgu sikit)

TecerWidad said...

@Kayun.Zack sambung sikit, berjaya dan tak lupa cikgu dia. ekekeke

memori terindah said...

terima kasih tecer...tanpamu...hancus lah english saia tecer...seyes saia baqu paham english taon nieyh gak...alhamdullillah la...n berkat doa tecer maybe telah meletakkan saia ke tahap ini sekarang..jasamu akan dikenang!!
btw,perjalanan maseh di perhentian..jaoh lgik perjalannya tecer..so,may i need ur prayer tecer...pehlis..:)

TecerWidad said...

@memori terindah Ni yang buat tecer rasa terharu nak teriak tapi takut Baling banjir pulak. hahahaha. Mai kita sujud syukur sama2. Tang doa tu, memang duk ada siang malam. Dan sebagai balasan, sila doakan tecer murah rezeki dan dapat jodoh yang baik. Hikhikhik. Acah saja.

memori terindah said...

amin...insyaAllah saia akn doakn..hikhik...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...