Wednesday, December 5, 2012

Stop lying





Setiap kali artis Malaysia mucul dengan album baru, statement cliche seperti di bawah akan muncul dari mulut mereka.






Kalau bukan dari artis itu sendiri, datang dari para wartawan. Kalau bukan sewaktu kemunculan album baru, boleh jadi statement begini akan keluar ketika menang anugerah atau memperkenalkan artis baru. memang dah biasa sangat dengar. Selalu.




Tetapi....




Tahukah anda siapa A.R Rahman?






Jai ho!



Takkan tak pernah dengar kotttt? Entah-entah dalam diam kat rumah tergedik-gedik tengok video klip di Youtube sambil cuba tiru choreography sehingga yang melihat rasa nak baling seterika. 

Aaja Aaja Jind Shamiyane Ke Tale
Aaja Jariwale Nile Aasman Ke Tale
Jai Ho Jai Ho


Ok, boleh jadi hanya aku saja yang gigih begitu.






Sumber: Wikipedia


Aku pun tak tahu dah berapa banyak award dia menang. Dari yang local sampai ke international. He composed great music, indeed. Tapi tak pernah pula aku dengar dia keluar statement membawa nafas tak nafas baru ke dalam lagu, membawa muzik ke peringkat yang lebih tinggi segala. Langsung tak pernah. But damn, his music is remarkable.






He never mentioned "Bringing music to the next level". But in Malaysia, most local artiste saying it in their song.




Malaysian artiste, stop lying!


















10 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

tiada sebarang brand untuk mereka yang kreatif.

mereka adalah mereka kan?

O'gosh Iskandar said...

Masa kelas "Belajar Menjadi Artis" dulu itu je tecer diorang ajar...nak buat cemana..

TecerWidad said...

@Rapunzeel Cikilolo Pandai bermadah...hihi

TecerWidad said...

@O'gosh Iskandar Atau boleh jadi..ini jenis tidur 9 http://tecerwidad.blogspot.com/2011/10/jenis-jenis-tidur-di-kalangan.html

faizal abd fathi said...

tudiaaa.... blog hentam artis ke nih...heheheh

TecerWidad said...

@faizal abd fathi Hahaha. At least diriku tidak seperti Nara yang mencedok tulisan wartawan di suratkahbar. Hahaha. mampoih kena attack dengan fan abang Nara

cik tudung senget said...

setuju!!!thanl god.igt sy sorang pk mcmtu

Hikaru Yui said...

artis malaysia dulu2 best kot... Juliet the Orange misalnya.. sunguh bunyi mcm band omputeh.. tp dah disbanded lah.

elyana pun ok gak apa.. album jadi diriku semua lagu best2 jugak..

tp yg baru2 ni dah xfolo.. sbb dah mcm indon punya muzik.. hehe

iLabuh :) said...

Lagu semua tangkap cintan . Lirik entah apa-apa merepekk . Macam MatLutfi kata T.T sedih tengokkk -_-

linda isabell said...

Same gak. Ingat aku sorang ngomel cam gitu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...