Thursday, August 13, 2015

Bahasa Melayu Cacat Bahasa Inggeris mintak carut





Baby: Busuk. Bekas teman lelaki Baby ajak Baby tengok wayang. Baby boleh ikut tak? Huhu

Busuk: Pergi la. Nanti Busuk mintak putus Baby jangan marah so much okey? Fuc* you

Baby: So Busuk ugut baby?

Busuk: Ya!!

Baby: Okay kalau macam ni Baby menyesal couple dengan Busuk buat air mata keluar dari mata. Berterima kasih

Busuk: Maafkanlah Busuk. Busuk stress sangat sehingga Busuk boleh uruskannya


Sikit lagi nak maki. Sikitttt lagiiii

Monday, April 20, 2015

Tanam


"Cuba bagi cadangan untuk sejahterakan alam sekitar?"

"Tanam ayam!"

"Tanam ayam buleh apa? Baik tanam hang. Boleh jugak makan mak hang buat kenduri arwah malam tu."




Saturday, March 21, 2015

Berdebar-debar


Apa saat atau momen yang mendebarkan dalam hidup anda? 
Aku? 
Semenjak pulun berjogging ni ada satu. 

Bila lalu mana-mana rumah.
Ada pakcik cakar daun dan sampah depan rumah.
Mencakar ni ganas sikit dari menyapu. Tangan tu pantas bergerak berbanding menyapu.

Atau pun ada makcik jemur baju kat ampai.
Yang pakcik lilit towel kat pinggang. 
Yang makcik relaks Padang Kota berkemban dengan kain batik.
Berdebar-debar sangat.

Berdebar-debar.
Tak confident dengan towel dan kain batik tu. Takut terlucut.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...