Saturday, January 7, 2017

Sihat


Aku ada dua orang kawan yang agak rapat tapi kami jarang jumpa. Jarang sangat sebab masing-masing duduk negeri lain-lain. Aku rasa makan tahun jugak tak jumpa puak-puak ni. But thanks to Facebook we manage to see the updates almost every day.

Antara kami bertiga M is seen as someone who's living the healthiest lifestyle. Hari-hari jogging. Makan sayur dan buah berkilo. Itu belum tengok segala skincare dan toiletries beliau yang organik natural alami kalau lapar masa mandi boleh telan shampoo yang bau macam buah oren tuuuu.

Oleh sebab M sangat prihatin bab-bab kesihatan kalau ada ruang dan kesempatan memang dia akan nasihat kami-kami spesis pemalas dan dan bab makan kami tiada pantang tapi pantang nampak mesti nak makan. Yang tak nampak pun usaha cari walaupun berkilometer jauhnya.

So on one fine day, me being me showed my pure savage. She kept on blabbering about keeping fit and practising a healthy lifestyle. Ish cemuih tau dakkkk hehehee

She ended by saying kalau kita jaga kesihatan InsyaAllah umoq panjang tak kena penyakit bahaya bagai.

On that note I replied, "Kesian kat hang weiii...."

"Pasaipa nak kesian kat aku pulak???"

"Kesian la esok kami semua mati tinggai hang sorang-sorang takdak kawan sebab hang sorang ja sihat umoq panjang."

"Syaitonnnnnnnn"

Kehkehkehkeh

Tuesday, January 3, 2017

English Song


I am always known as a very good and kind hearted teacher hahaaa. Hence last year I voluntarily replaced a friend who's on maternity leave for three months.

The first day I entered their class I had a casual conversation with them. To keep the conversation going I asked whether they like listening to English songs, what songs do they like and could memorize the lyrics. 

One of the boys left me dumbfounded with his answer.

"Lagu Happy Birthday, teacher."




Savage






Sunday, January 1, 2017

Seronok

Benda apa paling seronok bila hari pertama ke sekolah?

Jadual mengajar sikit?

Jumpa kawan-kawan?

Dapat makan sedap kat kantin?

Oh tidakkkk.

Yang paling best bila budak kita mengajar tahun lepas selisih dengan kita lepas tu dia kata kita kurussss kahkahkah.

Diet 14 hari dengan berjogging penuh tawaduk setiap pagi dan makan epal hijau 5 biji sehari. Lepas tu bersahabat-baiklah kau dengan jamban.

Well, anything for kurus.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...